Happy Thursday! Today is a really good day for me! I am not speaking of the weather, but the fact that after three days of semi-fasting, Giacomo ate a nice soup with chicken! What a relief! I know that children, according to the pediatricians, regulate themselves, but I can not take me with anxiety, after a whole day where he only ate four biscuits and a third of a cup of milk, I do not want to know open mouth ...! However, for lunch today I can be happy ... throws ... we'll see how tonight!
As I wrote in the title, these shorts are really fast to do! In fact I used the baking powder of Bertolini and pizza pies, and after kneading, I put in the oven now! I mixed 300 grams of 00 flour with 200 grams of flour and a packet of yeast, setacciando il tutto. Ho aggiunto 2 cucchiai di olio, un pizzico di sale e tanta acqua quanto ne occorreva per formare una bella palla soda e liscia, abbastanza morbida.
Poi, per un raptus estroso che mi ha colto all'improvviso, ho messo nell'impasto 3 cucchiaini di pesto alla genovese, quello pronto che vendono nei vasetti di vetro.
Con il matterello ho steso la pasta e tagliato in quadrati. Ogni quadrato l'ho farcito con polpa di pomodoro lasciata sgocciolare un quarto d'ora, origano, sale, olio, un pezzetto di mozzarella e qualche cappero. Ho ripiegato a triangolo e sigillato con la forchetta. Poi ho infornato su carta forno per 20 minuti a 200 gradi!
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